Kæmp med Skovens Beskyttere

Dette projekt er muligt fordi Operation Dagsværk og landets gymnasieelever den 2. november 2022 bruger en skoledag på at arbejde. Lønnen for deres arbejde går til projektet.

Hvis du har lyst til at være med, kan du tilbyde et job i jobbanken eller måske kender du allerede en gymnasieelev, som du kan hyre. Hvis du er gymnasieelev, så find et job i jobbanken eller spørg familie eller venner om de vil hyre dig for en dag.  

Baggrund

Oprindelige miljøforkæmpere er vigtige aktører i den globale bevægelse for at beskytte vores klima. Faktisk bygger oprindelige folks filosofi på den tankegang, at kloden blot er til låns fra de kommende generationer – sådan har de levet igennem hundredvis af år.

De oprindelige miljøforkæmpere betaler dog ofte en dyr pris for deres kamp. Det dokumenteres hvert år, hvordan miljøforkæmpere slås ihjel – en tendens der kun har været opadgående igennem de sidste 15 år. Klimaaktivisterne er ikke blot truede på livet, men møder også andre former for fysisk og psykisk vold, stigmatisering, diskriminering og beskyldes for at være bagstræberiske eller sågar terrorister.

Det er således yderst presserende, at unge oprindelige klimaaktivister får opbakning til kampen, og bliver bedre til at beskytte sig selv.

Projektet

Projektet vil fremhæve oprindelige folks vigtige bidrag til klimakampen, og til beskyttelsen af de resterende naturressourcer og biodiversitet og derigennem bidrage til at genoprette oprindelige unges stolthed og værdighed. Gennem etableringen af en klimaaktivistuddannelse vil 250 unge oprindelige miljøforkæmpere opnå viden og kapacitet indenfor:

  1. Udvikling og implementering af kampagneaktiviteter, der fremhæver oprindelige folks vigtige viden, praksis og bidrag til klimakampen.
  2. Produktion af forskellige dokumentationsprodukter (video, podcast, artikler, SoMe kampagner, billeder), der viser oprindelige folks positive praksis og viden, samt de menneskerettighedskrænkelser de oplever, når de forsvarer deres territorier.
  3. Øge de unges bevidsthed om oprindelige folks rettigheder og de nationale og internationale mekanismer, de kan gøre brug af, for at styrke deres kamp.
  4. Udvikling og implementering af strategier for fortalervirksomhed og lobbyarbejde for at fremme respekten for deres rettigheder, både overfor den bredere befolkning og overfor lokale, nationale og internationale beslutningstagere.
  5. Viden og strategier for bedre beskyttelse af sig selv og deres gruppe mod overgreb i rettighedsarbejdet.
  6. Mobilisering og ledelse af deres lokalsamfund.

Projektet styrker gennem denne klimaaktivistuddannelse de oprindelige unges position i den globale klimabevægelse, booster deres selvværd, og øger mulighederne for at forblive i deres lokalsamfund, hvor de kan bidrage til at deres bæredygtige livsstil fortsætter i de kommende generationer.

Vi har brug for, at nogen beskytter skovene. Vi har brug for de oprindelige folk og de oprindelige folk har brug for stærke allierede. 

Læs mere om projektet her

Læs interviewet med en af vores partnere fra PACOS i Malaysien der var her i Danmark

Læs artiklen af en af Operation Dagsværks frivillig

Dette projekt er en del af vores Climate Change Programme

Videoer

1:8 Mit træ
2:8 Skulder ved skulder
3:8 Skoven er vores køleskab
4:8 FPIC er en ikke-uvæsentlig forkortelse at kende, når man arbejder med oprindelige folk.
5:8 Oprindelige folk lever holistisk
6:8 Alle har brug for skoven
7:8 Global klimakamp
8:8 Vores skov blev lukket for os

Podcasts

1:3 Om Oprindelige Folk
2:3 Skovrydning
3:3 Oprindelige Folks Klimaaktivisme
På besøg hos oprindelige folk i Thailand med Operation Dagsværks sekretariat

STAY CONNECTED

About IWGIA

IWGIA - International Work Group for Indigenous Affairs - is a global human rights organisation dedicated to promoting, protecting and defending Indigenous Peoples’ rights. Read more.

For media inquiries click here

Indigenous World

IWGIA's global report, the Indigenous World, provides an update of the current situation for Indigenous Peoples worldwide. Read The Indigenous World.

Subscribe to our newsletter

Contact IWGIA

Prinsessegade 29 B, 3rd floor
DK 1422 Copenhagen
Denmark
Phone: (+45) 53 73 28 30
E-mail: iwgia@iwgia.org
CVR: 81294410

Report possible misconduct, fraud, or corruption

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you do not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand