• Home
  • Advocacy og politikarbejde

Netværk og samarbejde

Det brede danske civilsamfund er organiseret i et utal af netværk. Ved at deltage i disse netværk kan vi forene kræfterne med en lang række andre danske organisationer i både høringssvar til politikerne, presseindslag og vidensdeling.

IWGIA deltager i 92-gruppens klima- og CSR-grupper samt i Globalt Fokus' arbejdsgruppe for Public Affairs (PA-gruppen), og vores direktør, Kathrin Wessendorf, er medlem af Styregruppen, Globalt Fokus- politiske ledelse.

IWGIA deltager også i flere af Etisk Handel Danmarks arbejdsgrupper og har dér direkte kommunikation med virksomheder om oprindelige folks rettigheder.

Kontakt: Helle Løvstø Severinsen, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Møde om partnerskaber, Globalt Fokus

Afrika på agendaen

Regeringen arbejder på en Afrika-plan, en helhedsorienteret tilgang til Afrika. Sammen med Globalt Fokus og på egen hånd er det IWGIAs opgave at sikre at oprindelige folk i Afrika bliver inddraget og deres rettigheder overholdt.

Det er ikke muligt at sætte et præcist tal på hvor mange oprindelige folk der befinder sig i Afrika, men i 2013 vurderedes tallet at ligge på omkring 50 millionerAlligevel bliver oprindelige folk langt oftere associeret med Sydamerika, Asien, Australien og Nordamerika.

Vi sætter fokus på den enorme diversitet, der kendetegner oprindelige folk i Afrika. Vi fortæller om den underprivilegerede situation de befinder sig i inden for områder som uddannelse og sundhed og om de mange tilfælde, hvor grupper af oprindelige folk i Afrika bliver forvist fra hus og hjem uden deres accept. Det sker for at deres respektive regeringer og private virksomheder kan udnytte naturressourcerne fra de oprindelige folks traditionelle og retmæssige landområder.

Artikel: Vi er ikke arabere, vi er ikke berbere, vi er amazigh.

Fokus på: Arbejdsgruppen for oprindelige befolkninger i Afrika.

Fokus på: Mau-skoven i Kenya

Fokus på: Lake Turkana vindmøllefarmen

Læs mere om due diligence og CSR

IWGIA udgiver rapporter og artikler - mest på engelsk og spansk.

Her er nogle eksempler indenfor emnet 'due diligence' (nødvendig omhu) og CSR.


Rapport om vindmølleprojekt i Kenya og status på retssagen

Vindmølleprojekt i Norge

'Carbon credit'-projekt i Malaysia

Klik videre til:

STAY CONNECTED

About IWGIA

IWGIA - International Work Group for Indigenous Affairs - is a global human rights organisation dedicated to promoting and defending Indigenous Peoples’ rights. Read more.

For media inquiries click here

Indigenous World

IWGIA's global report, the Indigenous World, provides an update of the current situation for Indigenous Peoples worldwide. Read The Indigenous World.

Subscribe to our newsletter

Contact IWGIA

Prinsessegade 29 B, 3rd floor
DK 1422 Copenhagen
Denmark
Phone: (+45) 53 73 28 30
E-mail: iwgia@iwgia.org
CVR: 81294410

Report possible misconduct, fraud, or corruption

 instagram social icon facebook_social_icon.png   youtuble_logo_icon.png  linkedin_social_icon.png twitter-x-icon.png 

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you do not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand